diumenge, 16 de novembre del 2014

És geografia (i deducció), benvolgut Watson!

Avui us deixo un joc per a amants de la geografia i, sobretot, de la observació i la deducció. Es diu Geoguessr i la dinàmica és ben simple: la pantalla mostra una vista agafada a l'atzar des de Google Street View. Les funcions de moviment i zoom són idèntiques que les de l'Street View i estan activades. Us podeu moure tant com vulgueu per intentar deduir on sou.



Si ho teniu clar, disposeu d'un mapa del món en el que, fent zoom, podeu marcar la posició on (creieu) que sou. En funció del què us hagueu acostat a la posició real, us donarà més o menys punts. Si claveu el punt exacte, i quan dic clavar,em refereixo a marcar el punt amb un error no més gran de 1 metre, tindreu 5.000 punts. Entenc que, si marqueu el punt que està just a l'altre extrem del globus terraqui d'allò que us està mostrant Street View, tindreu 0 punts. I dic entenc perquè mai no m'he equivocat de tant. Val a dir que si que he arribat a confondre el desert Australià amb l'estat d'Arizona, i em vaig quedar amb uns miserables 800 punts. Ah, però per contra he aconseguit marcar la cruïlla exacta de carrers en front del port de Kowloon, a Hong Kong i quedar-me a només 5m del punt. Tot i així, el molt "tiquismiquis" no em va donar els 5.000 punts, i em vaig quedar amb 4.999.



Cada partida consta de de 5 localitzacions i, per tant, si n'hi ha un que no podeu trobar, us podeu arriscar i mirar d'afinar més la localització en el següent punt.

Alguns trucs de jugador expert (o no...):
  • Si esteu en una carretera, moveu-vos amunt i avall per buscar algun cartell indicador.
  • Els cartells publicitaris, tot i que no us diran on sou, us poden indicar quina ciutat o poble teniu aprop (amb adreces de negocis) i, creieu-me, equivocar-se de 25km és pràcticament com si la clavessis.
  • Els Estats Units i el Canadà són dos dels països en els que les carreteres tenen les línies pintades de color groc enlloc de blanc.
  • En cas de desesperació, quan no trobeu cap cartell, senyal de carretera ni res que us doni una pista, aleshores us caldrà arriscar. Mireu tipus de vegetació, si és pla o muntanyós, o qualsevol cosa que us pugui inspirar.
  • Si les vostres capacitats geogràfiques us han abandonat, aleshores tingueu en compte que, estadísticament, és més probable que estigueu als USA, a Austràlia o al Brasil que no pas a Liechtenstein.

Ara mateix acabo de fer 15.361 punts. Una partida normaleta amb un error garrafal confonent la costa turística de Turquia amb la zona de Calais, a França, i que m'ha costat 3.000 punts!

Si us agrada el joc podeu penjar als comentaris la puntuació que heu obtingut, o podeu penjar la vostra partida per tal que algú altre, amb les mateixes localitzacions que us han sortit, intenti superar la vostra puntuació.

Si us agrada aquest blog, us hi podeu subscriure, o bé podeu fer un "m'agrada" a la pàgina de De Remota Geographiae del Facebook,. Ah, i us animo a deixar tots els comentaris que vulgueu al blog!

4 comentaris:

  1. Esperem els capitols sobre Barrow i sobre Puerto Williams. Imprescindibles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apuntats a la llista! Estava dubtant quina "metropolis" aniria abans, si Barrow o Nome. Sigui com sigui, ambdós acabaran apareixent.
      pel què fa a Puerto Williams, afegit a la llista. Tinc pendent la sèrie sobre les aleutianes (3-4 capítols), la de la "Ruta Britànica de la creu del sud" (4-5 capítols), Diomede, Zanskar, Lord Howe, Norfolk, l'idioma Manx..... Ostia! Tinc molta feina per davant

      Elimina
  2. Home, però aquí no hi viu ningú. Això si, aprop de punt Nemo hi ha l'illa Pitcairn, que té tela per a un post!

    ResponElimina